Talent-ohjelma / Talent program


Suomalainen ratsastusmedia on huomioinut KyIF-Talentin. Horsemail-sivustolla on mukava juttu meistä.Hieno Talent-viikonloppu 10.-11.9.2016: Ellen Vuorinen voitti poniratsukoiden aluemestaruushopeaa kouluratsastuksessa ja Sophia Kelly ja Sofia Pyrhönen sijoittuivat hienosti GP-finaalien yhteydessä ratsastetussa Talent-luokassa.Tässä vuoden 2016 KyIFin Talentleiriläiset. Hauskan viikon päätteeksi heistä neljä voitti luokkansa leirikisoissa - Sofia P (90cm), Kreetta (80 cm) sekä Kia ja Regina jaetulla ensimmäisellä sijalla (HeB).


KyIF ridsektion och Wikners ridranch har valts med I Finska ryttarförbundets kvalitetsprogram Talent. Talent programmet siktar till att locka unga ryttare (10-18 år) in på tävlingsspåret, erbjuda högklassig träning och samla in statistik over mängden och kvaliten på de unga ryttarna.

KyIF ridsektion och ridskolan har inom ramen för Talent plockat ihop ett eget koncept som består av tester, gemensamma träningstillfällen, teorilektioner och träningstillfällen under internationell topptränare. Nivå 1 och 2, (kavaletter/lätt C, 50-70cm/lätt B) strävar till att ge goda baskunskaper och nivå 3 och 4 till att bli en inkörsport för så många som möjligt till distriktsträningen.

KyIF Talent programmet arrangeras sjunde gången under 2019-2020 både bland ridskole-grupper och bland de privata. Kom och hör mer på info 3.9. kl 18 hos Wikners

KyIF ratsastusjaos ja Ratsutila Wikner on valittu mukaan Suomen Ratsastajainliiton laatuohjelmaan Talent. Talent-ohjelma pyrkii innostamaan nuoria ratsastajia (10-18 vuotiaat) kilpauralle, tarjoamaan korkealaatuista valmennusta ja keräämään tietoa nuorten ratsastajien määristä ja laadusta.

Olemme kehittäneet oman konseptin, joka koostuu testeistä, yhteisistä valmennustilaisuuksista, teorialuennoista sekä valmennustilaisuudesta kansainvälisen huippuvalmentajan kanssa. Talent-ohjelma toteutetaan neljällä tasolla, joista 1 taso (kavaletit/helppo C) ja 2 taso (50-70 cm/helppo B) antavat hyvät perusvalmiudet ja taso 3 ja 4 pyrkivät antamaan paremmat valmiudet itsenäiseen kilpailuharjoitteluun sekä ohjaamaan ratsukoita liiton aluevalmennusrenkaisiin.

Talent-ohjelma järjestetään seitsemättä kertaa kaudella 2019-2020 sekä ratsastuskoulussa että KyIFin yksityisratsukoiden keskuudessa. Tule kuulemaan lisää infotilaisuuteen Wiknerillä 3.9. klo 18.

ILMOITTAUDU MUKAAN VIIMEISTÄÄN 30.9.2019 !!


Osallistujat 2019-2020

Alla 2019-2020 KyIF Talent ratsastajat (koulu/este), näillä hepoilla lähdetään liikkeelle ja voi hyvin olla, että hepo vaihtuu/vakiintuu kauden aikana. Ratsastuskoulun hevosasioissa pitää kääntyä Annukan puoleen.


Hanna Anttila - Langtoftegård Blue Safir
Amanda Becker - Lillemand
Kitty Burns - Myy
Isabel Guillou - Kahvi
Noora Haukkovaara - Boo
Saaga Hellaakoski - Domino / Esa
Sofia Homén - Apollo / Annie
Stella Inkinen - Gazelle
Juuli Kokonmäki - Ismo
Linnea Leskinen - Fiona
Elli-Noora Luoma - Vip
Hannah Millner - Aurora / Pimpula
Dareia Nordling - Nestor
Minni Numminen - Brandy
Jessica Palomäki - Rölli
Karolina Pettersson - Hornette
Titta Ritala - Goldencoast Harlem
Minja Salmi - Baju / Cassu
Piela Sarpaneva - Bright
Eveliina Siltanen - Ciara
Aino Vireaho - Bright
Saga Vireaho - Annie / Rolex

Talent 2019-2020 ohjelmakauteen osallistuu yhteensä 22 motivoitunutta, säännöllisesti valmentautuvaa ratsukkoa.

Olemme rakentaneet KyIF-Talent -ohjelman sellaiseksi, että se tukee mahdollisimman hyvin kotivalmennusta ja ratsastuskouluopetusta, valmennuksiin tullaan hyvin valmistautuneena ja osallistutaan myös teorioihin. KyIF Talent on kokonaisuus, ei yksittäisiä tapahtumia.

Perustamme 6-7 ryhmää (3-4 hengen ryhmät), yksityiset ratsastavat lauantaina ja sunnuntaina, ratsastuskoululaiset sunnuntaina. Tälläkin valmennuskaudella aloitamme valmennukset ryhmien yhteisen alkuverryttelyllä, jonka suoritamme maneesissa ennen jokaista ryhmää.

Uusille Talentilaisille avaamme nimenhuudon, jota käytämme ilmoittautumiskanavana. Jokainen ilmoittautuu nimenhuudossa edelliseen sunnuntaihin klo 16 mennessä, YKSITYISET, ilmoittautukaa molempiin päiviin erikseen. Nimenhuudon perusteella kokoamme sitten ryhmät jokaista viikonloppua kohden erikseen viimeistään ja ne laitetaan nimenhuutoon viimeistään torstai-iltana ennen valmennusta. Lauantaisin valmennukset alkavat aikaisintaan klo 16, ja sunnuntaina valmennukset alkavat klo 9. Tarkempaa aikataulutusta emme valitettavasti voi antaa ennen ryhmäjakoa.

Ihanaa kun olette mukana - tästä tulee kiva ja varmasti antoisa talvi. Jos teillä on kysyttävää, niin olkaa yhteydessä Annukka Wikner , Lotta Rosenlew (040-7206912) tai Nina Bergman (044-9709915)


Imoittautumisohjeet

Täytä hakulomake, jossa opettajan/valmentajan suositus ja palauta viimeistään 30.9.2019, nina.bergman (at ) outlook.com tai Annukka Wikner. Myös ns. vanhat Talentilaiset (2018-2019 jatkajat) palauttavat lomakkeen. Mukaan mahtuu noin 25 lasta/nuorta

Osallistuessa ratsastuskoulun hevosella minimivaatimus on 2 ratsastustuntia/viikko. Tästä pitää sopia heti kun on tullut hyväksytyksi mukaan ohjelmaan. Lisäksi kaikilta edellytetään KyIFin jäsenyyttä.

Koulu- ja estevalmennukset järjestetään vuorotellen, talvella pakolliset opetusta tukevat teoriat + huippuvalmennus. Myös ainakin toisen vanhemmista tulee osallistua teoriaopetukseen.

Joka kertaan ilmoittaudutaan käyttäen nimenhuutoa edelliseen sunnuntaihin klo 16.00 mennessä (osataan koota ryhmät)
maksu etukäteen ja sitova
leipomis/kahvitusvuorot :-)


KyIF Talent ohjelma 2019-2020

Kohderyhmä on 10-18 vuotiaat ratsastajat, joilla on
- halu kehittyä hyviksi ratsastajiksi
- halu kehittää hevosmiestaitojaan
- halu valmentautua ja kilpailla
- hyvä taustatuki harrastamiselle ja kehittymiselle

Mukanaolo edellyttää:
- KyIF jäsenyyttä
- Oma hevonen, soveltuvuus, kuljettaminen, säännöllinen kotiharjoittelu (valmentajan suositus) tai
- Ratsastuskoulun hevosella, opettajan suositus, ratsastuksen säännöllisyys, kaksi kertaa/viikko = säännöllinen harjoittelu ja kehitysmahdollisuus
- Osallistumista sekä koulu-, este- että teoriaosioihin + huippuvalmennukseen. Poikkeuksena ratsastajan tai hevosen rajoitteet, jotka mainittava jo hakemuksessa.
- Vanhempien mukanaoloa teoriaosioissa.

Valmentajamme
- Sileällä/kouluratsastus Håkan Wahlman
- Esteillä Cinna Procope
- Huippuvalmennus/sileä+este - ulkomainen valmentaja

Teoria-osiot ja kevään aikataulu
Teoria aiheet ja päivämäärät varmistuvat marraskuussa. Myös kevään valmennuspäivät lyödään lukkoon marraskuun aikana.