Kilpailut

Kilpailutoiminta

KyIF Ratsastus kannustaa jäseniään osallistumaan aktiivisesti kisatoimintaan kaikilla tasoilla. Seuran puitteissa järjestämme tyypillesti neljä koulu- ja neljä estekisaharjoitusta vuosittain. Tämän lisäksi vuosittaisiin tapahtumiin kuuluvat kaikkein pienimmille tarkoitetut Knattekisat toukokuussa sekä Sennukisat yli 30-vuotiaille harrasteratsastajille. 

Mahdollisuuksien mukaan pyrimme järjestämään kisakauden aikana myös aluetason kisan kouluratsastuksessa.

Kilpailuluvat

Halutessassi kilpailla seuratason ja sitä vaikeammissa ratsastuskilpailuissa tarvitset kilpailuluvan. Kisaluvan saamisen edellytyksenä on, että olet SRL:n alaisen jäsenseuran (esim. KyIF Ratsastus) täys- tai perhejäsen ja jäsenmaksusi on maksettu.

Myös hevosen tulee olla rekisteröity Hippokseen tai Suomen Irlannincobyhdistyksen tietokantaan. Kilpaillessasi aluetasolla tai sitä vaikeammissa kilpailuissa pitää myös hevosen vuosimaksu olla maksettu.

Valtataosa Suomessa järjestettävistä kilpailuista löytyy KIPAsta, jonka kautta myös ilmoittaudutaan kisaan. Joissakin alue- ja seuratason kisoissa voi olla poikkeavia ilmoittautumiskäytäntöjä ja ne löytyvät kisakutsusta.

Muistakaa myös tarkistaa, että hevonen on rokotettu sääntöjen mukaisesti!

KyIF Ratsastuksen kisoista suurin osa järjesteään kisaharjoituksina, jolloin kisalupaa tai hevosen vuosimaksua ei tarvita. Tyypillisesti näiden kisahajoitusten osallistumisoikeus on rajattu KyIFin jäsenille sekä järjestävän tallin asiakkaille.

Vuoden 2018 alusta myös KyIF:n ratsastajat hakevat kilpailuluvan netistä, SRL:n sivujen kautta. Kilpailijat maksavat kisalupansa itse luvan hakemisen yhteydessä. KyIF palauttaa tietyin ehdoin A- ja KV-lupamaksun jäsenilleen.

Lisätietoa kilpailuluvista löytyy liiton sivuilta.

Lisäohjeita ja linkki kilpailulupahalemukseen löytyy tästä linkistä

Vuoden 2022 kansallisten ja kansainvälisten kisalupien takaisinmaksu

KyIF tukee jäseniään maksamalla takaisin kisalupamaksun, jos ratsastajalla on ollut vähintään 4 starttia kansallisissa kilpailuissa. Samoin kansainvälisen kisaluvan kanssa, mutta seuraavin kriteerein: Jos ratsastajalla on 3 ulkomaista starttia ja 3 kotimaista kansallisen kilpailun starttia kuluvan vuoden aikana, tukee KyIF ratsastajaa maksamalla kisaluvan takaisin. Jos ainoastaan toinen osista on toteutunut maksaa seura puolet maksusta takaisin.

Hakemuksen voi lähettää tilinumeroineen osoitteeseen vuokkopallonen@gmail.com joulukuun 31. päivään mennessä.

Merkkisuoritukset

Kun olet suorittanut ratsastus- tai taitomerkkiä varten kaikki tarvittavat kokeet, toimita testipöytäkirjat seuralle, minkä jälkeen seura ilmoittaa merkkisuoritukset keskitetysti pari kertaa vuodessa. Lisätietoa SRL:n sivuilta ja merkkisäännöistä.

Huom! KyIF ei tallenna tietoja yksittäisistä osasuorituksista, joten pidä hyvä huoli pöytäkirjoistasi.