Jäsenet

Eri jäsenlajit

Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsenseuroilla on käytössä erilaisia jäsenlajeja. Täysjäsen (seniori ja juniori) saa kaikki liiton tarjoamat jäsenedut. Senioreita ovat 18 vuotta täyttäneet tai vanhemmat. Perhejäsenen (seniori ja juniori) edut ovat muuten samat kuin täysjäsenellä, mutta hän ei saa Hippos-lehteä eikä hänelle voida myöntää kansallista kilpailulupaa tai toimihenkilöoikeuksia. Perhejäsenen täytyy asua samassa taloudessa täysjäsenen kanssa ja kuulua samaan seuraan kuin täysjäsen. Seuroilla voi olla myös kannatusjäseniä, mutta he eivät saa liiton jäsenetuja.
Tutustu lähemmin jäsenlajeihin ja SRL:n toimintaan www.ratsastus.fi sivustoilla.

Jäsenkortti

Jokainen SRL:n jäsen saa oman sähköisen jäsenkortin, joka löytyy SRL:n Jäsenhuone -palvelusta:  https://oma.ratsastus.fi. Lisätietoa SRL:n Jäsenhuoneesta ja kirjautumisohjeet löytyy liiton sivuilta: https://www.ratsastus.fi/jasenelle/jasenhuone/. Huomioithan, ettei muovista jäsenkorttia enää toimiteta.

Jäsenmaksu

Jäsenmaksun voi maksaa heti alkuvuodesta SRL:n Jäsenhuoneessa tai myöhemmin erikseen lähetettävällä laskulla (muistathan käyttää laskua maksaessasi viitenumeroa). Edut astuvat voimaan, kun maksu on maksettu. Seuran jäsenyys päättyy automaattisesti, jos jäsenmaksu jätetään maksamatta.

Jäsenmaksut vuonna 2024

Juniorit,
täysjäsen
KyIF 19,50 + SRL 49,00
= 68,50
Seniorit,
täysjäsen
KyIF 19,50 + SRL 56,00
= 75,50
Juniorit,
perhejäsen
KyIF 19,50 + SRL 24,50
= 44,00
Seniorit,
perhejäsen
KyIF 19,50 + SRL 28,00
= 47,50
KannatusjäsenKyIF 19,50

Kaikki jäsenmaksut maksetaan SRL:sta tulevalla viitenumeroisella laskulla.

Liity jäseneneksi

Liity KyIF Ratsastuksen jäseneksi täyttämällä sähköinen lomake SRL:n sivuilla. Valitse seuraksi KyIF Ratsastys ry. Kun jäsensihteeri on hyväksynyt jäsenhakemuksesi, saat jäsenlaskusi antamaasi osoitteeseen.

Jäsensihteerinämme toimii Ann-Sofie Lindberg, joka osaa vastata jäsenyyteen liittyviin kysymyksiin.

Green Card

Moni SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu tarjoaa alottelevalle ratsastajalle vakuutusturvan Green Card -ohjelman kautta. Lisää Green Cardista voi lukea SRL:n sivuilta

Green Card -jäsenyys ei siis ole sama kuin ratsastusseuran jäsenyys eli mitkään jäsenedut eivät ole voimassa. Toisaalta ratsastusseuran jäsenyys tarjoaa myös vähintään saman vakuutusturvan kuin Green Card.

Jäsenhuone

Jäsenhuone on etu henkilöille, jotka ovat SRL-jäseniä jonkun ratsastusseuran kautta. Seurojen kannatusjäsenet, Green Card ja Green Card Plus -vakuutetut eivät pysty käyttämään sitä. Lisätietoja seuran jäsenyydestä.

Jäsenhuonetta voi käyttää sujuvasti sekä tietokoneen että kännykän internet-selaimella. Erillistä applikaatiota ei tarvitse ladata. 

Jos salasanan luomisessa tai kirjautumisessa on ongelmia, tarkasta voisiko ongelma olla joku alla olevista:

  • Jos et saa salasanan luomiseen tarvittavaa koodia, tarkistathan roskapostit. Automaattiset viestit järjestelmistä jäävät joskus roskapostisuodattimiin. 
  • Tiedoistasi jäsenrekisterissä voi puuttua sähköpostiosoite, se on virheellinen tai sama sähköpostiosoite on usean henkilön tiedoissa. Ole yhteydessä seurasi jäsensihteeriin, joka voi tarkistaa ja korjata asian.
  • Onhan sinulla ratsastusseuran jäsenyys voimassa? Kirjautuminen sekä laskujen katsominen ja maksaminen onnistuu vaikka jäsenlasku olisi avoin, mutta muut valikot aukeavat vasta kun maksu on kunnossa. Jäsenhuoneen kautta verkko-ostona maksettu jäsenyys päivittyy heti, viitesiirrolla maksetun laskun päivittyminen järjestelmään vie muutama päivän.

Seurajäsenyyksiin ja maksuihin liittyvät käytännön asiat

Seuran jäsensihteeri on henkilö, joka palvelee seuran jäseniä kaikissa jäsenyyksiin liittyvissä asioissa. Tällaisia asioita voivat olla esim. seurajäsenyyden voimassaolon tarkistukset, avoimien laskujen lähetykset, osoitteenmuutokset jne.

Jäsen pystyy hoitamaan näitä asioita myös itse Jäsenhuoneen kautta. Jäsenhuoneeseen kirjautuminen vaatii rekisteriin tallennetun yksilöllisen sähköpostiosoitteen, jonka seuran jäsensihteeri lisää rekisteriin jäsenen pyynnöstä. Jäsenmaksun maksaminen Jäsenhuoneen kautta verkko-ostona on suositeltavaa, sillä se nopeuttaa jäsenmaksun kirjautumista rekisteriin ja näin ollen esimerkiksi kilpailuluvan pääsee maksamaan nopeammin.


Vaihto toisen ratsastusseuran jäseneksi

Seuranvaihto kannattaa sijoittaa vuoden vaihteeseen. Tällöin ilmoitat vanhan seuran jäsensihteerille, että haluat erota ja vastaavasti liityt uuden seuran jäseneksi joko liittymislomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä seuran jäsensihteeriin. Olethan tarkkana, ettet alkuvuodesta maksa väärän seuran jäsenmaksulaskua. Jo maksettuja suorituksia ei palauteta.

Mikäli haluat vaihtaa seuraa kesken vuotta, liity uuteen seuraan normaaliin tapaan joko liittymislomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä uuden seuran jäsensihteeriin. 

Ilmoita myös vanhaan seuraasi, että haluat päättää jäsenyytesi vuoden loppuun. Voit olla myös useamman seuran jäsen samaan aikaan samana vuonna. Jäsenmaksun suuruus vaihtelee seuroittain, eikä liiton hintaosuutta hyvitetä, vaikka olisi useamman seuran jäsen samaan aikaan. Seuran kannatusjäsenen maksu menee seuralle kokonaisuudessaan, eikä sisällä liiton etuja.

Huom! Kilpailijat voivat edustaa vain yhtä seuraa vuoden aikana. Mikäli vanhaa seuraa on jo edustettu kilpailuissa kuluvana vuonna, sama seura pysyy kilpailijan edustusseurana vuoden loppuun asti.

Ratsastusseurasta eroaminen

Mikäli haluat erota seurasta, ota yhteyttä oman seurasi jäsensihteeriin. Yhteystiedot löytyvät jäsenmaksulaskulta sekä täältä