Talent-ohjelma / Talent program

Tässä vuoden 2016 KyIFin Talent-leiriläiset. Hauskan viikon päätteeksi heistä neljä voitti luokkansa leirikisoissa – Sofia P (90cm), Kreetta (80 cm) sekä Kia ja Regina jaetulla ensimmäisellä sijalla (HeB).

Esittely

KyIF Ratsastus ja Ratsutila Wikner ovat olleet alusta alkaen mukana Suomen Ratsastajainliiton vuonna 2012 alkaneessa Talent-ohjelmassa. Talent-ohjelma pyrkii innostamaan nuoria (10-18 vuotiaita) ratsastajia kilpauralle, tarjoamaan korkealaatuista valmennusta ja keräämään tietoa nuorten ratsastajien määristä ja laadusta.

Olemme kehittäneet oman 2 -3 vuoden pituisen konseptin, joka koostuu testeistä, yhteisistä valmennustilaisuuksista, teorialuennoista sekä valmennustilaisuudesta kansainvälisen huippuvalmentajan kanssa. Huippuvalmennusviikonloppua varten kutsumme Wiknereille alansa huippua edustavan kansainvälisen valmentajan. Vuosien varrella meillä on käynyt mm. Bo Andersen, Peter Markne, Elin Aspnäs, Warvick Mclean, Niclas Aromaa.

Talent-ohjelma toteutetaan neljällä tasolla, joista 1 taso (kavaletit/helppo C) ja 2 taso (50-70 cm/helppo B) antavat hyvät perusvalmiudet ja taso 3 ja 4 pyrkivät antamaan paremmat valmiudet itsenäiseen kilpailuharjoitteluun sekä ohjaamaan ratsukoita liiton aluevalmennusrenkaisiin.

Ohjelmaan ilmoittaudutaan mukaan aina vuodeksi kerrallaan ja siihen ovat tervetulleita sekä ratsastuskoulussa säännöllisesti tunneilla käyvät oppilaat että KyIF Ratsastusta edustavat yksityisratsukot.

Kaudella 2023-2024 Talent-ohjelmaa ei järjestetä.

Ilmoittautumisohjeet


Jos olet 10-18 vuotias ratsastaja, jolla on

  • halu kehittyä hyväksi ratsastajaksi
  • halu kehittää hevosmiestaitojaan
  • halu valmentautua ja kilpailla
  • hyvä taustatuki harrastamiselle ja kehittymiselle

Täytä hakulomake, viimeistään 30.9.2023. Muista täyttää myös valmentajan sähköpostiosoite, jolloin hän saa oman lomakkeensa lausuntoa varten, josta käy ilmi mm. harjoittelun säännöllisyys. Tarvittaessa lisätietoja antavat nina.bergman (at ) outlook.com tai Annukka Wikner. Myös ns. vanhat Talentilaiset (2022-2023 jatkajat) palauttavat lomakkeen. Mukaan mahtuu noin 25 lasta/nuorta.

KyIF Talent -ohjelma 2023-2024

Osallistuminen ja osallistumisedellytykset

Voit osallistua omalla, vuokra tai ratsastuskoulun hevosella. Edellytämme, että käyt säännöllisesti valmennustunnilla ja osallistuessaai ratsastuskoulun hevosella, sinulla tulee olla vähintään kaksi viikkotuntia. Yksityiset osallistuvat viikonloppuvalmennuksiin kahtena päivänä, ratsastuskoululaiset osallistuvat lauantaina valmistelevaan luentoon ratsastavat sunnuntaisin.

Hevoselta edellytämme ohjelmaa varten sopivaa koulutustasoa, sekä soveltuvuutta ryhmävalmentautumiseen. Valmentajamme arvioivat hevosen soveltuvuuden testitilaisuuden perusteella.

Valtakunnalliselle kesäleirille voi osallistua Ypäjän Hevosopiston hevosilla. Omat valmentajamme nimeävät kesäleirille valmiit lähtijät.

Edellytämme myös KyIF ratsastuksen täys- tai perhejäsenyyttä 1.10.2023 eteenpäin.

Ohjelmassa kaudella 2023 – 2024

– tasotesti
– sileän ratsastuksen valmennuksia , 3 viikonloppua
– esteratsastusta, 3 viikonloppua
– hevostaitoja ja valmennus-/kilpa-ratsastusta tukevista teoriasessioita, min 3 kpl
– kansainvälinen HUIPPU-viikonlopusta
– oheisliikuntaa
Ja lisäksi:
– valtakunnallinen Talent-leiri Ypäjällä

Valmentajamme

– Sileällä/kouluratsastus Håkan Wahlman
– Esteillä Cinna Procope
– Huippuvalmennus/sileä+este – ulkomainen valmentaja

Kustannukset

Kauden lopulliset 2023 – 2024 kustannukset selviävät kun tiedämme osallistujen lukumäärän sekä huippuvalmennuksen kustannuksen.

Kustannukset kaudella 2022 – 2023:
– Alkutesti 30 Eur hevosvuokra (jos ratsastuskoulun hevosella)
– Valmennukset 30 Eur/kerta + 30 Eur hevosvuokra (jos ratsastuskoulun hevosella) tai valmennukset 30 Eur/kerta + 10 Eur maneesivuokra (vain yksityisiltä muualla asuvilta hevosilta)
– Huippuvalmennus – kustannus selviää myöhemmin (keväällä 2017 60 Eur)
– Teoriat 10 Eur/kerta/talentilainen (sis. huoltajan)
– Oheisliikunta – vielä avoin
– Talent testit (ohjelman lopussa) pelkkä hevosvuokra
Maksuaikataulua (2 tai 3 erää) tarkennetaan mahdollisimman pian.

Valmennukset ja tasotesti

Ratsukko kutsutaan tasotestiin, jos ratsukko on valmentajalle uusi. Rastukko kutsutaan testiin myös, jos tutun ratasastajan hevonen on vaihtunut. Tasotestiin tullaan kutsusta, ja kutsu lähetetään noin viikkoa ennen tasotestiä.

Jokaiseen valmennustapahtumaan ilmoittaudutaan Nimenhuutoon edelliseen sunnuntaihin klo 16.00 mennessä, jotta saadaan muodostettua toimivat ryhmät. Valmennukset järjesteään 3-4 ratsukon ryhmissä. Lauantaisin aloitetaan n. klo 17 ja sunnuntaisin klo 9. Valmennuksissa ratsastajalle osoitetaan ratsastusaika, johon ns. painavasta syystä voidaan etukäteen esittää toivomus, mutta järjestelyjen sujuvuuden ja onnistuneen valmennuksen vuoksi pyydämme, että perheet eivät esittäisi aikatoiveta.

Käytämme Nimenhuutoa myös muuhun Talent-tiedottamiseen.

Leipomis/kahvitusvuorot 🙂

Teoria-osiot ja kevään aikataulu

Teoriaosiot on tarkoitettu paitsi ratsastajille myös heidän vanhemmilleen ja odotammenkin, että ainakin toinen vanhemmista osallistuu teorialuentoihin. Teoria-aiheet ja päivämäärät varmistuvat marraskuussa. Myös kevään valmennuspäivät lyödään lukkoon marraskuun aikana.

Sitoutuminen

Ohjelma on suunniteltu 2-3 vuotiseksi, kuitenkin siten, että ohjelmaan sitoudutaan taloudellisesti vuodeksi kerralla.

KyIF sitoutuu sopimalla valmentajat ja hoitamalla järjestelyt, ratsastajien perheet sitoutuvat hoitamaan ilmoittautumiset, tulemalla tapahtumiin ja hoitamalla laskunsa.

Eläinlääkärin- tai lääkärintodistusta vastaan ratsastaja vapautetaan maksusta.

Syksyn 2023 KyIF Talent valmennuspäivämäärät

8.10 Estetesti Cinna (tähän tulee siis ne ketkä eivät ole entuudestaan tuttuja Cinnalle, tai jos osallistuva hevonen on valmentajalle uusi).
4.11 Koulutesti Hockus (sama periaate kuin yllä) + valmisteleva ja kouluvalmennus 1
5.11 Talent kouluvalmennus I
18.11 Talent estevalmennus I (omalla hevosella osallistuvat)
19.11 Talent estevaslmennus I

Kevään 2024 KyIF Talent valmennuspäivät

Varmistuvat viimeistään joulukuussa

Yhteyshenkilöt

KyIF Ratsastusjaos: Charlotta Rosenlew ja Nina Bergman, järjestelyt ja aikataulutus
Ratsutila Wikner: Annukka Wikner, kaikki ratsastuskoulun hevosiin liittyvät asiat

Ilmoittatuminen

Tästä linkistä